Picurt azért szeretjük…

Picurt azért szeretjük, mert szép. Jelleméből fakadóan három nevet is magáénak tudhat.Az egyik az agresszor, mert már pár hetesen úgy gyepálta a többi társát, hogy csak a levegőbe emelve vízzel locsolva tudtuk leszedni a többiekről. Másik a Csuvi, a csillagok háborújából az a szőrös teremtmény aki óbégatva kommunikált. Picur is képes erre. Mindezek mellett szöges ellentéte a Mirának.Minden más kutyával teljesen domináns a fellépése. Néha azon izgulok, hogy szétpattan miközben kihúzza magát egy másik kutya jelenlétében.
Rettenetesen nehezen tanul és figyelme könnyen elterelhető.De képességeihez mérten lelkes. Magas helyekre könnyen és vígan felmászik, tud úszni, a víztől nem fél. Mozgása gyors, hirtelen, követni is nehéz.Mindig sok a dolga és mindig nagyon izgatott.Ha hazaérünk azért, ha itthon vagyunk azért, ha sétálunk azért, ha kocsiban ülünk azért…és hogy ezt a néhány dolgot leírtam, még többet meg lehetett tudni Miráról, mert mindenben pont az ellentétét produkálja.
Annak ellenére, hogy a két kutya, ugyanazoktól a terápiás szülőktől származnak, azonos családban, azonos időben, azonos nevelésben részesültek, teljesen mások lettek.Egy közös van bennük, amit én adtam át nekik. Mindegyikük ugyanarra a vezényszóra hallgat.
Remélem ezzel azért egy kicsit rávilágítottam, hogy NE CSAK FAJTA alapján válassz. Imádom az airedale-eket és ha nem lenne egy ilyen kinézetű, okos szemű kiskutyám, akkor hiányozna.

Print Friendly