Kutyával nyaralni

Mikor gyerek voltam fel sem vetődött, hogy a család egy szem kutyáját több napos kirándulásra magunkkal vigyük, azt nem is kell mondanom, hogy a házba sem járhatott be. Aztán más lett a helyzet mikor már kutyáink száma 4 lett és szabadon járhattak ki-be a házba és boldogsággal túrtam arcomat a szőrükbe a délutáni csendes pihenő alatt.

Ahogy a kutyatartás szokásai változnak, úgy változnak a vendéglátó egységek kutyabarát szokásai is. A kutyatartók között is vannak, akik úgy gondolják, hogy a kutya legjobb helye a kennel és lánc, de vannak, akik a legextrább dolgokat is megveszik kedvenceiknek. A mai „kisállat nem hozható” és „hozható” kategóriai is így működik. Mindenki szabadon dönthet.

Az idei évben is volt lehetőségem belekóstolni a különböző lehetőségekbe, íme a tapasztalatok.

 

Ici-pici korom óta imádom a szelidi tavat, mely Dunapatajhoz tartozik. A SzePi-Üdölő és kempingben szálltunk meg, ahol a kutyákra nem kellett fizetni, pedig 3 airedale terrierrel érkeztünk. Ez a hely a ember és kutya számára is az örömök szigete. A reggeli csendes futásomat több útvonalon tehettem meg, az egyik hátul a mezőkön, a másik a tó mellett. Szomorú, hogy a tóban a nyári időszak alatt kutyát fürdetni tilos.

http://szelidi-to.hu/szallas_hun.html

 

 

 

 

Szekszárdi szállást is kipróbáltunk. Ez a Gemenci Kiránduló Központ – Kemping volt, ahol leesett az

A bátor bika, a katica és a kutyaállam annyira természetközpontú és állatbarát volt. A kutyákért nem kellett fizetni és a szállás mögött kialakított állatsimogatóhoz is bemehettek, a kutyák. Ami még színesítette, hogy természetvédelmi körzet mellett volt, így 100 méter után már a tanösvényeken barangolhattunk ebeinkkel.

 

http://www.szekszard.hu/gemenci_kirandulo_kozpont

 

És végül, hogy ne csak szépet és jót írjak. Abbázia Country Club nemesnép. A kutyákért 2500 ft-ot kellett fizetni per kutya/per éjszakára. Annak ellenére, hogy gyönyörű helyen van, nincsenek túrautak a közelben. Csak az autóúton mehetsz a kutyával. A hely inkább olyan, mintha azoknak az embereknek szólna, akik a természet közelségét szeretik, csak bele ne kelljen menniük.

http://www.abbazia-nemesnep.hu/

Print Friendly