A hét ajándéka: Egérméreg

Azt hiszem jó néhány kutyás ismeri az elfogadás érzését. A megbecsülést, hogy kutyások vagyunk és nem csak tartója-e kedves fajnak, hanem képviselője. Negatív érzelmeiket valaki így, valaki úgy fejezi ki.Mi a héten ezt egérméreg formájában kaptuk.

Hazaérve egy egérméreg zacskót találtam a kertben, üresen. Mi ilyen eszközöket nem tartunk, mivel gyerek van, tyúk, macska, nyúl…azért ultrahangos egérriasztónk az van. Optimista párom szerint átfújta a zacskót a szél, amit én elég szkeptikusan fogadtam, hiszen a mellettünk lévő két telek üres és eddig egyéb más papírt sem hozott át a természet ereje.

Jobb félni, mint megijedni, pánikszerűen googliztam, majd hívtam az állatorvost. Nos remélem sokaknak csak a tudástárát fogom bővíteni ez ügyben.

Az egérméreg véralvadásgátló, nem hat rögtön. 4-5 nap is eltelhet, mire észreveszel valamit. Az első jelek bágyadtság, viselkedés megváltozása. A kutya ínyét is nézegetni kell, mert ez kezd el elsők között vérezni.Illetve, ami még fontos színezi a székletet (piros). Ha a mérgezést 1-2 órán belül észreveszed hánytasd meg a kutyát. A K-vitamin az ellenszere. Vérből nem mutatható ki, csak a kutya hányásából.

Remélem tapasztalatból szerzett állatorvosi tudásom nem veszi át blogom vezető szerepét!

Szóval “kajaevés csak, ha mondom” képpel zárom rövid mondandóm.

 

Print Friendly