Kutyaparadicsom a panzióban

Lassan beindul a szezon és szeretnénk felfedezni a világot. Sajnos kutya nem vihető mindenhova. Meg valljuk be, mindenkinek jól esik kiszállni egy kicsit a kutyatartás napi rutinjából.
Nálunk ez mindig nagy gondot okozott. Hova is vigyük a kutyát, hiszen akik panzióba adják azoknak a kutyájának a többsége nem ismeri a kennelt vagy kutyaházat. De ismeri a kanapén alvást, a napi ölelgetést, játékot és sétát.
Úgy ahogy megválasztjuk az óvodát, úgy ahogy megválasztjuk az iskolát gyermekeinknek, a panziót is érdemes körültekintően kiválasztani. Mert mennyivel jobb egy olyan kutyát hazavinni, akire a hely fejlesztőleg hatott. Kimozoghatta magát és nem a fejünkön ugrál az energia felhalmozódástól, mikor elhozzuk.
Mi több kutyapanzió után a dogsitter mellett döntöttünk, mert más állatok is lettek. Viszont mostanában találkoztam egy nagyon-nagyon szimpatikus panzió modellel.
A Vigyél Haza Alapítványon keresztül ismerkedtem meg Zsuzsival, aki nem csak ideiglenesen vesz magához kutyákat, hanem panziót is működtet,  kennelek nélkül. Jelenleg 13 kutya van nálunk és mind együtt nagy mulatságban élnek. Igazi kutyaparadicsom, mert mind kint, mind bent kutyaszobájuk van, kutyaággyal és kanapéval.Mivel erdő mellett laknak naponta igazi kis túrákat tesznek meg.A megroppant illatos útról származó kutyák nála pár nap alatt kicserélődnek (Zsuzsinak az idillikus kutyaparadicsomáról sok-sok videót láthattok a vigyél haza facebook oldalán).De e rövid cikk kedvéért megkértem, hogy néhány képben itt is ossza meg velünk tanyája életképeit.
Igen és még egy fontos. Aki kutyáját panzióztatás alatt boldogságtól lobogó fülekkel és kényelmes lazulós fekhelyen tudja csak elképzelni, Zsuzsi elérhetősége: 06 70 392 7277
Print Friendly